Hírek

Hírek, aktualitások, hogy mindig képben legyen!

Szoftvertesztelői képzés indul
2015-02-02

A FrontEndART Kft. 11 alkalmas, alapszintű szoftvertesztelői oktatást indít 2015. március 7-től szombatonként Szegeden.

A képzés gyakorlat-orientált módon, valós környezetben, valós fejlesztési projekteken keresztül nyújt piacképes tudást a tesztelés és tesztautomatizálás területén. Lehetőség nyílik megismerni a jelenleg használt legmodernebb technológiákat (pl. Selenium, JMeter, Jenkins stb.), valamint a tesztelés elméleti és gyakorlati hátterét.

 

 

További részletek:

 

 • Képzési díj: bruttó 249 900,- Ft
 • Időtartam: 3 hónap, 11 alkalom
 • Időpontok: 2015. március 7-től szombatonként (változtatás joga fenntartva)
 • Helyszín: FrontEndART Kft. (6722. Szeged, Zászló utca 3.)
 • Jelentkezés: info@frontendart.com email címen, vagy a 62/319-372 telefonszámon
 • Jelentkezési határidő: 2015. február 28.

 

 

Tematika kivonat:

 

 1. Bevezető óra: az órán sor kerül alapvető számítástechnikai alapismeretek bemutatására, valamint a résztvevők betekintést nyerhetnek a tesztelés alapismereteibe.
 2. Tesztelési folyamatok, tesztelési szintek és típusok: a résztvevők megismerhetik a szoftverfejlesztési modelleket, az egyes tesztelési szinteket, teszttípusokat, ezen belül is a statikus technikákat és a statikus elemzést segítő eszközöket.
 3. Teszttervezési technikák: a résztvevők megismerkedhetnek a tesztfejlesztés folyamatával, a fekete- és fehérdoboz technikákkal, valamint a tapasztalat alapú teszttervezési technikákkal.
 4. Menedzsment, eszköztámogatás: az alkalom témái a tesztmenedzsment, a tesztelési stratégiák, teszttervezés és becslés, a tesztmonitorozás, incidens- és konfiguráció menedzsment, valamint az eszköztámogatás a tesztelésben.
 5. Átvezető óra, eszközök és használatuk bemutatása: a hallgatók megismerkedhetnek az egyes eszközökhöz szükséges technikai alapismeretekkel, fejlesztői környezetekkel és fordító rendszerekkel, valamint tesztmenedzsment eszközökkel is.
 6. Követelmény alapú teszttervezés a gyakorlatban: szó esik a teszttervezésről, a dokumentációk típusairól, a tesztek rögzítéséről tesztmenedzsment eszközökben, a tesztkörnyezet kialakításának menetéről, majd a résztvevők valós példán keresztül ismerhetik meg a követelmény alapú tesztelés tervezését.
 7. Tesztautomatizálás, lefedettség-mérés: a résztvevők megismerhetik a tesztautomatizálást, lefedettség-mérést, az egységtesztelést a gyakorlatban, valamint betekintést nyerhetnek webes felületek automatikus funkcionális tesztelésébe.
 8. Performancia tesztelés: ezen az alkalmon a performancia tesztelés alapjairól, az azt segítő eszközökről lesz szó, majd ezek valós példán történő végrehajtását ismerhetik meg a résztvevők.
 9. Biztonsági tesztelés: a biztonsági tesztelést bemutató alkalmon a résztvevők megismerkedhetnek a támadási felülettérképpel, a kliens oldali ellenőrzéssel és annak megtámadásával, valamint különböző technikákkal, mint pl. MIM és jelszó-támadások, titkos URL-ek és wifi hacking.
 10. Tudásfelmérő óra: ezen az órán a résztvevőknek számot kell tenniük megszerzett tudásukról önálló munkán keresztül, melynek során egy választott tesztelési megközelítéssel minél több hibát kell megtalálniuk, majd azokat szakszerűen bemutatniuk.
 11. Tanfolyamzáró óra: a tudásfelmérő óra eredményei kerülnek bemutatásra, valamint ISTQB példa vizsgakérdésekkel is megismerkedhetnek a résztvevők.
Ajánlások
Egyedi szoftvereket fejlesztünk ügyfeleinknek világszerte. Miután elkezdtük használni a QualityGate eszközt, érezhetően nőtt ügyfeleink elégedettsége, amely már rövid távon is újabb megbízásokat jelentett.
Saját termékünk fejlesztése során a költségek folyamatos csökkentésére törekszünk, amelyben nagy mértékben segítségünkre van a FrontEndART által fejlesztett QualityGate eszköz.
A QualityGate segíti fejlesztési hatékonyságunk növelését, a fejlesztéseink minőségének szinten tartását, és ez által a projektek kockázatának minimalizálását. A megoldás használata leegyszerűsítette a mások által fejlesztett rendszerek átvételét is.
Garai Krisztián (P92 RDI)
Orbán Előd (Enterprise Group Kft.)
Dr. Szepessy Zsolt (evopro Innovation)